11.09.2022

Vai modernās tehnoloģijas atņem mūzikai dvēseli?


Pamatu pamatos mūzika ir mākslinieciskā izpausme un tikai tad – tehnoloģija. Taču mūsdienu tehnoloģijas lielā mērā maina mūziku – māksliniekiem ir daudz plašāks instrumentu portfelis, kas atvieglo mūzikas “ražošanu”. Tehnoloģijas ļauj ierakstu uzlabot līdz nepazīšanai, tādējādi pazaudējot dzīvās performances neperfektuma šarmu, kas raksturīgs daudziem pasaulslaveniem mūziķiem.

Par mūziķi šobrīd var kļūt teju jebkurš, tāpēc nozare kļūst demokrātiskāka. Mainās arī ierakstu process, kā rezultātā acumirklī Latvijā radīta mūzika var būt pieejama straumēšanai otrā pasaules malā. Nekad agrāk tas nav bijis iespējams. Par to, kā tehnoloģijas maina mūziku, sarunājas Latvijas mūzikas tehnoloģiju jaunuzņēmuma “Sonarworks” līdzdibinātājs Helmuts Bēms un multiinstrumentālists un producents Rihards Fedotovs, kurš pazīstams ar skatuves vārdu Rick Feds.

Laikam jau visai sen mūzika nav tikai kāda instrumenta spēlēšana tikai tā dabiskās sadzirdamības sasniegšanas robežās. Cik tehnoloģiska šodien ir mūzika?
Rihards. Man cilvēki bieži prasa, kāpēc es kādreiz spēlēju akustiskos instrumentus, bet tagad vairs nē. Kopā ar gaismām un vizualizācijām manā rīcībā ir daudz lielāks un jaudīgāks instruments nekā tikai klavieres. Tikai ar viena instrumenta spēli nav iespējams nodrošināt pieredzi, ko vēlos sniegt. Tehnoloģijas paplašina manas rokas, un ar to palīdzību es varu radīt citu realitāti, padarīt klausītāja pieredzi plašāku. Tas mani motivē turpināt strādāt. Protams, tajā paša laikā ir jāatrod mūzikas smalkā stīga. Ja skatāmies uz cilvēces evolūciju domu izklāstā, manā skatījumā vislielāko iztēli veicina skaņa – vari ceļot tālu kosmosā, izpaužot dažādas cilvēka pieredzes vai radot dažādas vides.
Helmuts. Ātrā atbilde uz šo jautājumu ir – ļoti liela. Notiek transformācija, ieejam vidē, kur tehnoloģijas dominē arvien vairāk. Es domāju, ka šobrīd esam punktā, kur, kā jau Rihards teica, tehnoloģijas palīdz izpausties. Pašlaik cilvēki ir mazliet apjukuši – ir tik daudz iespēju un ir jāatdod pareizā formula, kur ir viduspunkts starp tehnoloģijām un radošo izpausmi. Piemēram, Amerikā šobrīd komerciālajā tirgū vecā mūzika ir populārāka nekā jaunā, tā veido 70% no tirgus. Viens iemesls, kāpēc tā notiek, varētu būt tas, ka pamatu pamatos mūzika ir mākslinieciskā izpausme un tikai tad – tehnoloģija. Taču pašlaik mūzika ar tehnoloģiju palīdzību ir aizšāvusies par daudz tālu no mākslas.

Cik tālu?
Helmuts. Piemēram, 70. gados cilvēks mūzikā neko nevarēja darīt, ja nemācēja labi spēlēt instrumentu. “Sonarworks” daudz strādā ar ierakstu studijām. Kad runājam ar skaņu inženieriem, viņi atceras vecos, labos laikus, kad uz studiju nāca mūziķi, kuri mācēja dziedāt un spēlēt. Tagad bieži vien mūziķi īstenībā nemaz nemāk savu arodu – viņus “izvelk” tehnoloģijas, tāpēc cilvēki sāk novērtēt mūziku, kas ir radīta ilgu laiku atpakaļ, kad tajā bija mazāk tehnoloģiju un vairāk mākslinieciskās izpausmes. Piemēram, ir pat lietotne, kas ļauj dušā iesvilpot melodiju un aplikācija no tā rada mūziku, kā rezultātā cilvēkam šķiet, šo mūziku ir radījis viņš. Šajā gadījumā tehnoloģijai ir daudz lielāka loma nekā cilvēkam.
Taču tehnoloģiju stāsts ar šo neapstāsies – šis ir tikai brīdis, kur jāatrod jauns līdzsvara punkts starp tehnoloģiju un mākslu. Kopumā ilgtermiņā mēs redzēsim tehnoloģiju uzvaras gājienu. Paredzams, ka nākotnē lielākā daļa cilvēku komerctirgū klausīsies datora radītu mūziku. Piemēram, cilvēkiem patīk, ka, braucot liftā, skan mūzika. Šo lauku labi “nokops” datori – tur, iespējams, pat vispār nevajadzēs cilvēka iesaisti. Mūziķa loma nākotnē varētu būt precīzi noķert sabiedrībā valdošu noskaņu un to virzīt. Daudzi mūziķi šobrīd izvairās no politikas, bet, manuprāt, vēsturiski daudzi slaveni mākslinieki mūzikā ir pauduši politiskus uzskatus, un tā ir cilvēka unikalitāte, ko datoram ir daudz grūtāk nokopēt.

Rihard, vai vari tam piekrist?
Rihards. Helmuts vairāk runā par mūzikas radīšanu, bet es koncentrējos uz izpaušanos dzīvajā, kur tehnoloģijas paplašina manas rokas. Es piekrītu, ka var būt nomācoši, ka var tagad nonākt pie materiāla bez muzikālajām zināšanām. Smagie gadi skolā, mācoties mūzikas teoriju, kādam no jaunās paaudzes var šķist traucēklis. Tas noved pie tā, ka mūzikas radīšanā daudzi izmanto gatavās skaņas, melodijas, akordus – nopērc tos, sabīdi kopā un esi mūziķis. Tiek izmantota miksēšana, māsterēšana – tehnoloģijas pārņem šo jomu. Tas notiek ļoti ātri, tas ir neapstādināms process. Tas savā ziņā ir nedaudz depresīvi un nomācoši – mūzika zaudē daļu savas dvēseles.
Man ir svarīgi, ka man ir mana studija, kur es pats radu skaņas. Tas mani interesē daudz vairāk nekā dabūt skaņu, ko kāds cits ir radījis. Mans uzdevums mūzikā ir izmantot tehnoloģiju tādā veidā, lai tās papildinātu mani. Taču es arvien pārvaldu datoru, saglabājot mūzikas dvēseliskumu.

Helmuts. Šī saruna rada pārdomas, kas vispār ir mūzikas loma. Tā ir eksistējusi super sen – cik sen vien bija sabiedrība, tik sen kaut kādā mērā pastāvēja arī mūzika. Kad senie cilvēki sēdēja pie ugunskura un ēda mamutu, viņi visticamāk muzicēja. Ja skatāmies uz klasiskās mūzikas ēru, kad tika radīta mūzikas teorija, viss bija par un ap performanci. Nebija ierakstu – bagāti cilvēki aicināja mūziķus uz mājām, kur notika koncerti. Mūzika kā performance un komunikācijas forma saglabāsies, tas ir daudz ilglaicīgāks modelis par ierakstiem. Albumu izdošana, kas mūziķiem dod iespēju sevi nodrošināt, ražojot mūziku, ir relatīvi moderns veidojums. Iespējams, būs populāri mūziķi, kuri spēs sevi nodrošināt, ražojot mūziku, bet kopumā varētu mainīties izpratne par to, kas ir un ko dara mūziķis.
Interesanti, ka šobrīd mūzikā vairāk nekā pusi no visa tirgus veido viens žanrs – hiphops. Un salīdzinājumā ar visiem citiem tas tikai aug un aug. Tas varētu būt skaidrojams ar to, ka hiphops ir tilts starp iepriekšējo modeli un jauno – hiphops ir par komunikāciju, vēstījumu. Līdzīgi revolucionārs komunikācijas ziņā pirms dažām desmitgadēm bija, piemēram, “Pink Floyd”. Tā nebija tikai mūzika – tas bija vēstījums, politika, virzītājspēks cilvēces domai. Ja skatos kopumā uz šī brīža komerciālo mūziku, tā šo lomu ir zaudējusi. Mūzika arvien vairāk tiek radīta pēc šablona, formulām, kur ir zināms, kas strādā. Un šo mūziku labi var radīt datori.

Runājot par konkrētām tehnoloģijām, viena no šī brīža aktualitātēm ir 5G. Kā šī tehnoloģija mainīs mūziku? Varbūt tās ietekmi jau var just?
Helmuts. “Sonarworks” dažos projektos strādā ar auto nozari, un šajā jomā klasisks produkta cikls ir pieci gadi – šobrīd tiek strādāts pie mašīnām, kas tirgū būs pēc pieciem gadiem. Tur es saskaros ar mūzikas inovācijām, kas nebūtu iespējamas bez 5G. Viena no tām ir trīsdimensionāla skaņa, kas var nākt no jebkuras puses. Tas ir ļoti interesants formāts, ko tehniski var saukt par objektu bāzētu audio. Šīs tehnoloģijas attīstība iet rokrokā ar pieņēmumu, ka nonāksim virtuālās realitātes vidē. Tieši tāpēc tagad virtuālajā realitātē un metaversā tiek ieguldīti miljardi. Piemēram, ja šis mūsu zvans notiktu nākotnes metaversā, būtu svarīgi, lai arī skaņa nāk no tās puses, kur, piemēram, atrodas Rihards, nevis otras. Lai to īstenotu, ir vajadzīgs daudz vairāk datu nekā šobrīd nepieciešams un tiek patērēts. Un to palīdzēs realizēt 5G tehnoloģija.

Es agrāk biju diezgan skeptiski noskaņots pret trīsdimensionālu skaņu. Vairākās paaudzēs ir ieskaņojusies koncepcija, kā izklausās mūzika – aiziet uz koncertu un priekšā uz skatuves kāds muzicē. Objektu bāzēts audio vairs nedefinē skatuvi kā skatuvi. Pirms kāda laika birojā iekārtojām pilna izmēra “Dolby Atmos” ierakstu studiju, lai pašiem būtu iespēja pieredzēt mūziku, kas ir radīta šādā formātā. Paņēmu pusdienu brīvu un ilgi klausījos dažādu mūziku, kas radīta šajā formātā, lai saprastu, kas tas ir, kādas ir tās izpausmes. “Dolby Atmos” ir pieejamas dažas vēsturiski labi zināmas dziesmas. Secinājums – šī ir radikāli jauna koncepcija, kas paver skaņai kustības brīvību, tā ceļo no vienas vietas uz citu. Šī tehnoloģija sniedz papildu māksliniecisko vērtību. Taču māksliniekiem vēl daudz jāmācās tajā izpausties. Pagaidām lielākā daļa mūziķu nezina, kā šajā tehnoloģijā izpausties, jo nekad iepriekš nekas tāds nav bijis iespējams. Tagad mūzikas radīšanā paveras daudz papildu iespējas. Lai tās saprastu, ir jāeksperimentē.
Rihards. Esmu izmantojis “Dolby Atmos” iepriekš, taču, ja izpilda dzīvajā, ir jārēķinās ar aizturi. Ceru, ka 5G aizturi samazinās. 

Kad šī jaunā pieredze klausītājiem varētu būt pieejama plašākā mērogā?
Helmuts. Vai un cik liela būs metaversa tendence, ir laika jautājums. Ar tehnoloģijām bieži vien ir tā, ka ir milzīga ažiotāža, bet, kad tehnoloģija nonāk tirgū, seko kritums. Taču, ja tehnoloģija ir dzīvotspējīga, tā sāk savu patieso uzvaras gājienu. Pieļauju, ka metaversa ziņā mēs pašlaik esam ažiotāžas stadijā, kur daudziem šķiet, ka tas būs tūdaļ un visur. To var redzēt arī pēc tā, kā “Facebook” nomainīja nosaukumu uz “Meta”, lai asociētu to ar metaversu. Nākotne rādīs, cik lielā mērā metaverss kļūs par ikdienu, bet es nedomāju, ka tas notiks divu vai trīs gadu laikā.
Jaunie formāti ir sarežģīti, un sarežģītība ir liels izaicinājums tehnoloģiju adaptācijai. Tāpat, lai strādātu ar jaunajiem formātiem un tehnoloģijām, ir jāmaina domāšana. Ja pie tā nonāksim, tad 5G nodrošinās šo pieredzi.

Ko labu un sliktu tehnoloģijas ienes mūzikā?
Helmuts. Pozitīvā lieta ir tā, ka mūsdienās mūziku varam nodot tālāk tehniski daudz augstākā kvalitātē nekā agrāk. Arī mūzikas straumēšana ir pilnībā izmainījusi piekļuvi mūzikai.
Tehnoloģijas ļauj cilvēkiem vairāk izpausties radoši, vienlaikus atbrīvojot no piepūles, kā rezultātā tiek zaudēta mūzikas mākslinieciskā vērtība. Šobrīd mūzikā ir izplatīta kvantizēšana. Piemēram, studijā katrs no grupas dalībniekiem ieraksta savu daļu, un pēc tam dziesma tiek sadalīta daudzos mazos gabaliņos un apstrādāta. Rezultātā ar tehnoloģiju palīdzību no neprofesionāliem mūziķiem tiek iegūta perfekta performance – viss ir prefekti taktī, pēc notīm, visas kļūdas ir izlabotas. Tehnoloģijas ļauj jebkuram radīt tehniski perfektu mūziku, kas nogalina mikro kļūdu izpausmi, kas uzrunā auditoriju. Taču mūzika lielā mērā ir saistīta ar mikro lietām, kas raksturo mākslinieku un padara viņu tieši tik populāru. Vēsturiski leģendāri mūziķi, piemēram, Fredijs Merkūrijs no mūzikas viedokļa neizklausās perfekti. Ir nelielas nobīdes, kas rada to īpašo sajūtu, ko nodrošina tieši mūzikas neperfektums, kas raksturīgs dzīvajai performancei.
Rihards. Mēs šodien esam lielā mērā atkarīgi no tehnoloģijām, nespējam bez tām dzīvot. Esam vienots organisms. Kā teica Helmuts, sliktā ziņa ir tā, ka šādos apstākļos ir risks pazaudēt individualitātes izpausmes un personīgo unikalitāti. Ja pie manis uz studiju atnāk ierakstīt mūziku kāds, kurš nespēj tik labi nospēlēt – es varu visas kļūdas izlabot, kā rezultātā izklausās, ka ir spēlējis ģēnijs. Tas ir nedaudz bīstams, ne līdz galam saprotams stāvoklis, kas mūzikas radīšanai ir lielāks drauds nekā performancei. Vienlaikus tehnoloģijas paplašina manas rokas gan mūzikas radīšanai, gan performancei nonākt pie kaut kā jauna, nedzirdēta, dot klausītājiem jaunu pieredzi. Es apvienoju vizuālo stāstu ar skaņām, sniedzot pasaulei kaut ko nebijušu. Tas ir iespējams tikai pateicoties mūsdienu tehnoloģijām. Tas ir kaut kas jauns.

Varbūt neperfektums mūzikā ļauj ienākt plašākam cilvēku lokam un to demokratizē?
Rihards. Jā, šobrīd jau katrs otrais cilvēks ir mūziķis. Ja kaut ko nezini, ātri vari uzzināt, iemācīties. Tāpat tehnoloģijas var palīdzēt izlabot kļūdas ierakstā, taču uz skatuves dzīvajā tik un tā vajadzēs uzstāties tā, kā proti. Pozitīvi, ka cilvēkiem ir iespēja izlikt savas emocijas mūzikā. Mūzika ir gan dziedināšana, gan domu apmaiņa un vienlaikus arī meditācija.
Dalīties ar rakstu
31733
Galaxy AI ir klāt
Tagad pieejams arī Galaxy S23 sērijai, Flip5, Fold5, Tab S9, Tab S9+ un Tab S9 Ultra
Uz e-veikalu
28533
Uzsaucam planšeti!
Pieslēdz Tele2 mājas internetu un saņem planšeti 279 € vērtībā - Samsung Galaxy Tab A9+ 5G (64 GB)
21,99
€/mēn.
 
Apskatīt piedāvājumu
08.04.2024. - 13.05.2024.
23572
Ierīču iztirgošana
Īpaši izdevīgas cenas viedierīcēm un aksesuāriem
Iegādāties
31684
iPhone 12
Izcilas kvalitātes telefons par pievilcīgu cenu. Keramisks pārklājums lielākai izturībai pret triecieniem, spilgts Super Retina XDR displejs un divu lēcu kameru sistēma.
24,95
€/mēn.
27,87
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31685
iPhone 14
iPhone 14 apvieno jaunākās tehnoloģijas un elegantu dizainu. Kombinācijā ar ilgtošu akumulatora darbību un A15 Bionic procesoru tavās rokās nonāks patiešām lielisks sabiedrotais.
31,62
€/mēn.
34,95
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31686
iPhone 15 Pro Max
Maksimāli augstākā kvalitāte it visā. Pat vissīkākās nianses ir noslīpētas līdz pilnībai. Tevi pārsteigs zibenīga veiktspēja, titāna korpuss un šobrīd jaudīgākā iPhone kamera.
58,28
€/mēn.
60,37
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31687
Dāvana PAD SE 128GB
Leica objektīvi ļaus Tev uzņemt profesonālas kvalitātes attēlus un video. Papildus tam – ilgstoša akumulatora darbība, kā arī izturība pret ūdeni un putekļiem. Izvēlies un dāvanā saņem Xiaomi 128 GB planšeti.
22,87
€/mēn.
27,03
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31688
Dāvana Samsung Galaxy Watch 4
Augstas izšķirtspējas kameras, jaudīga veiktspēja un jau ierastā Samsung dizaina kvalitāte. Lai komplekts būtu pilnīgs, dāvana iegūsi Galaxy Watch 4 viedpulksteni.
29,53
€/mēn.
 
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31689
Galaxy A15 LTE
Elegants un vienkāršs budžeta klases viedtālrunis. Vienlaikus tā veiktspēja, akumulatora darbības laiks un kvalitatīvie objektīvi ļaus paveikt visu, kas ikdienā nepieciešams.
6,62
€/mēn.
8,28
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31732
50QNED753RA
Jaunākās LG tehnoloģijas būs Tavā rīcībā par pievilcīgu cenu! Izteiksmīgas krāsas īpaši lielā ekrānā izklaidei – filmām, spēlēm un video straumēšanai.
19,53
€/mēn.
21,95
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31734
Poco X6 Pro 5G + dāvana
Trīskāršā 64 MP kamera un 68 miljardi krāsu izteikti dabiskiem attēliem. Izcila veiktspēja nāk komplektā ar dāvanu – RedMi Buds 4 austiņām.
15,37
€/mēn.
 
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31735
Redmi 13C 256GB + dāvana
Elegants budžeta viedtālrunis, kura ietilpīgajā atmiņā pietiks vietas visam, kas dzīvē nepieciešams. Pērkot tagad, dāvanā saņemsi RedMi Watch 3 viedpulksteni.
6,62
€/mēn.
 
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31736
Redmi Note 13 Pro 5G + dāvana
Jaudīgā 200 MP kamera, radīts tiem, kas mīl filmēt un fotografēt. Izvēlies un dāvanā saņem RedMi Watch  3 viedpulksteni.
15,79
€/mēn.
16,62
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31751
Samsung S24 Ultra 512GB + dāvana
Jaunākais tehnoloģiju sasniegums, kas apvieno visu labāko, ko radījis Samsung – bonusā ietilpīga 512 GB atmiņa un dāvana par pirkumu – Samsung Galaxy Watch 6 viedpulkstenis.
65,78
€/mēn.
 
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31752
Samsung S24 Ultra 256GB + dāvana
Jaunākais tehnoloģiju sasniegums, kas apvieno visu labāko, ko radījis Samsung – bonusā ietilpīga 256 GB atmiņa un dāvana par pirkumu – Samsung Galaxy Watch 6 viedpulkstenis.
60,78
€/mēn.
 
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31753
Samsung S24 + dāvana
Galaxy S sērijas jaunums, kas atvērs durvis Galaxy AI tehnoloģiju laikmetam. Dāvanā –  Samsung Galaxy Watch 6 viedpulkstenis.
48,28
€/mēn.
 
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
29502
Tele2 mājas internets
Neierobežots ātrums, bezlimita dati un līgums uz 24 mēnešiem par 11,99 €/mēn.
11,99
€/mēn.
21,99
Pārbaudīt adresi
08.04.2024. - 12.05.2024.
24459
Izdevīgs Go3 piedāvājums!
TV+Filmas paka ar 25% atlaidi uz 24 mēnešiem
10,49
€/mēn.
13,99
Pieslēgt
23563
Uzsaucam planšeti!
Pieslēdz Tele2 mājas internetu un saņem planšeti Samsung Galaxy Tab A9+ 5G (64 GB)
21,99
€/mēn.
 
Apskatīt piedāvājumu
08.04.2024. - 13.05.2024.
23564
Tarifi senioriem
Labākie piedāvājumi senioriem no 62 gadu vecuma pie Zelta Zivtiņas
6,99
€/mēn.
 
Izvēlies tarifu
24305
Pārcel savējos pie Tele2
Labs piedāvājums tiem, kas vēl nav pie Tele2. Viss vienkārši - atstāj savu numuru, mēs atzvanīsim, izstāstīsim un arī noformēsim darījumu, ja vēlēsies. Arī ar esošo operatoru saistības nokārtosim mēs.
Vairāk
24359
Lieliska saderība!
Ātrs Tele2 mājas internets + Go3 televīzija. Izvēlies savu piedāvājumu, noformē pirkumu un saņem tuvāko dienu laikā!
Izvēlēties
25642
Tarifi skolēniem un studentiem
Īpaši izdevīgi piedāvājumi bērniem un jauniešiem līdz 24 gadu vecumam
9,99
€/mēn.
26,99
Izvēlies tarifu
25744
Interneta drošība
Pirmos 2 mēnešus izmēģini bez maksas - vieglākais veids, kā pasargāt sevi no draudiem internetā
1,49
€/mēn.
 
Vairāk
31703
Aprīļa Komplimentu loterija
Lasīt vairāk
Baudi pavasari ar Tele2 Komplimentu loteriju!

Piedalies un laimē iespaidīgo GoPro Hero 12 vai kādu citu no 30 vērtīgajām balvām no Huawei, Samsung, Xiaomi, JBL, vai vienu no Īpašām Tele2 termokrūzēm!

Pasteidzies un reģistrējies loterijai Mans Tele2 sadaļā “Komplimenti”!

Loterijas noteikumi šeit.
Izloze 06.05.2024.
Close
Saņemt Komplimentu
04.01.2024. - 30.04.2024.
29935
50% atlaide Apollo Kino biļetēm uz ceturtdienas seansiem
Lasīt vairāk
Ceturtdienas ir kino laimīgas dienas!

Esi kino fans? Ar Tele2 apmeklē Apollo Kino kino seansus divreiz izdevīgāk!
Dodies uz Mans Tele2 sadaļu “Komplimenti” un saņem atlaižu kodu, ko varēsi izmantot pērkot biļetes uz ceturtdienas seansiem ar 50% atlaidi www.apollokino.lv vai klātienē, jebkurā no Apollo Kino.

Piedāvājums neattiecas uz pirmizrāžu seansiem, kā arī uz bērnu, senioru un īpašu pasākumu biļetēm.
Close
Saņemt Komplimentu
01.01.2024. - 31.12.2024.
29937
15% atlaide Narvesen gardumiem!
Lasīt vairāk
Garda recepte pusdienām – Narvesen!

Kad kārojas ko gardu pusdienās, īstais laiks doties uz Narvesen! Nepalaid garām - ūdenim, karstajiem dzērieniem un ēdieniem 15% atlaide!
Sīkāk par akcijā iekļautajiem produktiem lasi šeit.

Dodies uz Mans Tele2 sadaļu “Komplimenti” un saņem atlaides kodu, ko varēsi izmantot jebkurā Narvesen veikalā vai koiskā.

Atlaides nesummējas ar citām atlaidēm.
Close
Saņemt Komplimentu
01.01.2024. - 31.05.2024.
31108
50% atlaide Dormeo spilveniem
Lasīt vairāk
Izgulies ar jaunu spilvenu!

No gaisīgi mīksta līdz patīkami stingram – pie Dormeo atradīsi spilvenu, kas perfekti atbilst tavām vajadzībām. Turklāt līdz pat maija beigām un tikai Tele2 klientiem – visiem Dormeo spilveniem puscena. Saldus sapņus!

Dodies uz Mans Tele2 sadaļu “Komplimenti” un saņem atlaides kodu, ko varēsi izmantot, www.dormeo.lv mājaslapā vai jebkurā no Dormeo Home un TopShop veikaliem.

Atlaides nesummējas.
Close
Saņemt Komplimentu
15.02.2024. - 31.05.2024.
31431
35% atlaide Leifheit zīmola uzkopšanas produktiem!
Lasīt vairāk
Laiks pavasara uzkopšanas darbiem!

Pavasaris ir klāt ne tikai ar putnu dziesmām, bet arī ar šim gada laikam raksturīgajiem darbiem, tāpēc laiks atsvaidzināt mājokli ar kārtīgu pavasara tīrīšanu! Lai uzkopšanas darbi ritētu raitāk un produktīvāk, iegādājies Leifheit zīmola uzkopšanas produktus ar 30% atlaidi!

Dodies uz Mans Tele2 sadaļu “Komplimenti” un saņem atlaides kodu, ko
varēsi izmantot, www.tavatelpa.lv mājaslapā.


 
Close
Saņemt Komplimentu
01.03.2024. - 31.05.2024.
28509
10% papildu atlaide visām Danija precēm!
Lasīt vairāk
Apavi nekad nevar būt par daudz!

Lai viegls solis ikdienā un komforts visās dzīves situācijās iegādājies apavus
DANIJA veikalos ar 10% papildu atlaidi!

Dodies uz Mans Tele2 sadaļu “Komplimenti” un saņem atlaides kodu, ko varēsi izmantot, iegādājoties preces ar papildus atlaidi DANIJA klātienes veikalos vai www.danija.lv interneta veikalā.

Atlaides summējas ar publiskām atlaidēm!
Close
Saņemt Komplimentu
01.03.2024. - 31.12.2024.
29938
25% atlaide sūtījumiem DPD Paku Skapjos
Lasīt vairāk
Izmanto fantastisko iespēju un sūti Latvijā vēl izdevīgāk ar DPD!
Lai visas paciņas sasniegtu savus galamērķus, dodies uz Mans Tele2 sadaļu

“Komplimenti” un saņem 25% atlaižu kodu DPD Paku Skapju sūtījumiem visa Latvijā. Kodu varēsi izmantot, formējot sūtījumus vietnē www.eserviss.dpd.lv

Atlaides nesummējas ar citām atlaidēm.
Close
Saņemt Komplimentu
01.01.2024. - 31.12.2024.
29936
30% Atlaide Apollo gardumiem katru dienu
Lasīt vairāk
Kino bez gardumiem nav kino!

Īpašais Apollo Kino piedāvājums uzkodu komplektam Tevi jau gaida! Saņem 30% atlaižu kodu, ko varēsi izmantot pērkot M uzkodu komplektu (M dzēriens + M sāļais vai saldais popkorns) jebkurā diena Apollo Kino kinoteatros.

Kodu uzrādi info kasē, vai ievadi pašapkalpošanas kasē pirms pirkuma veikšanas.
Close
Saņemt Komplimentu
01.01.2024. - 31.12.2024.
Meklē izdevīgu piedāvājumu?
Meklē izdevīgu piedāvājumu?
Meklē izdevīgu piedāvājumu?
Atstāj numuru, atzvanīsim!
Tarifu plāni
Mājas internets
Biznesam
+371
+371
Darbinieku skaits
1-5 darbinieki
6 un vairāk darbinieki

Paldies! Tavs pieteikums saņemts. Sazināsimies tuvāko dienu laikā, tikmēr uzzini, kas jauns Tele2!

Pieteikt citu numuru - lai draugs, mamma vai kaimiņš arī tiek pie laba piedāvājuma!

Paldies! Tavs pieteikums saņemts. Sazināsimies tuvāko dienu laikā, tikmēr uzzini, kas jauns Tele2!

Pieteikt citu numuru - lai draugs, mamma vai kaimiņš arī tiek pie laba piedāvājuma!

× Meklē vislabāko piedāvājumu? Atrodi šeit
Izsaki savu viedokli par Tele2
Neatradi, ko meklēji? Iespējams tava atbilde ir šeit.
Ļoti labi
Labi
Vidēji
Slikti
Ļoti slikti