30.03.2022

Pilnīgi viens pieredzējušo jūrā jeb kāpēc skolās pietrūkst jauno pedagogu



Liela daļa mūsu iedzīvotāju uzskata, ka Latvijā pastāv diskriminācija vecuma dēļ un visbiežāk to izjūt darba tirgū – turklāt ne tikai vecāka gadagājuma ļaudis. Arī 53% jauniešu vecumā no 18 līdz 29 gadiem ar to ir saskārušies. Kādam amatam būt par jaunu, tas ir klasisks sabiedrības aizspriedums. Tomēr Laurenču sākumskolas direktors Kristaps Zaļais, kur šajā amatā stājies 2017. gadā 26 gadu vecumā, uzskata: “Gribētos cerēt, ka tikai par Valsts prezidentu nevar būt pilsonis, kurš jaunāks par 40 gadiem. Manuprāt, pārējos amatos nav runa tik daudz par vecumu kā par spējām un prasmēm pielāgoties un darboties.”

Vai tiešām “attapsies” skolā?

Taujāts, vai 26 gados bijis gatavs kļūt par direktoru, Kristaps Zaļais teic: “Būšu godīgs – prātā biju gatavs, bet vai man pietika prasmju un kompetenču – visticamāk nē. Jā, man uzticējās, deva iespēju un pa šo laiku skolā direktora amatā nostrādātie gadi liecina, ka sevi esmu pierādījis. Atceros, tolaik, kad stājos amatā, tika veikts pētījums – izrādās, vidējais skolas direktoru vecums pie mums ir no 52 līdz 54 gadiem. Man vienmēr šķitis, ka vecums – tāpat kā dzimums nav noteicošais un tikai pamēģinot varam saprast, kam esam gatavi. Ja acis “deg”, daudz var izdarīt, bet atbalstu vajag.”

Latvijas Universitātē Kristaps ieguvis Starptautiskās ekonomikas un komercdiplomātijas bakalaura grādu un maģistra grādu starptautiskajās attiecībās ekonomikā. Absolvējis Iespējamās misijas programmu un strādājis Salaspils 1. vidusskolā kā matemātikas, ekonomikas skolotājs un klases audzinātājs, Rīgas Valsts 3. ģimnāzijā bijis diplomātijas skolotājs. Rīgas Stradiņa universitātē viņš ir arī bakalaura programmas vadītājs Starta Uzņēmējdarbības vadībā un vairāku kursu lektors. Vadījis kursus un konferences skolotājiem, kā arī Iespējamās misijas ekonomikas skolotāju metodisko komisiju. 

Kristaps kopš deviņu gadu vecuma spēlē futbolu, tā ir viņa aizraušanās, kur savulaik cerējis izveidot profesionāla sportista karjeru. “Bija sapnis kļūt par futbolistu, bet 18 vai 19 gados pienāca brīdis, kad sapratu, ka, iegūstot izglītību, tomēr dzīvē ir lielākas iespējas. Mācījos komercnovirziena ģimnāzijā, līdz ar to studijām loģisks bija ekonomikas, uzņēmējdarbības virziens. Bet ar savu hobiju turpināju nodarboties. Studiju laikā gribējās arī sev kabatas naudu nopelnīt un es kļuvu par futbola treneri. Ļoti patika,” stāsta Kristaps. Maģistratūras laikā pasniedzējs Petrovskis piedāvājis iespēju startēt dažādos ar uzņēmējdarbību saistītos projektos, kur Kristaps atskārtis, ka šī joma tomēr kaut kā nenes gandarījumu: “Tā kā reizē, gaidot sanāksmi ar uzņēmējiem, lasīju kādu žurnālu, kur pamanīju Iespējamās misijas reklāmu. Tas mani uzrunāja, jo tieši gribēju attīstīt līderības aspektu. Arī futbola trenera pieredze palīdzīja izšķirties – jā, tas ir priekš manis!” Iespējamās misijas programmai pieteicies teju pēdējā dienā un tajā ticis uzņemts. “Vai tiešām es attapšos skolā?” Kristaps vēl nebijis drošs.

Pateicīgs par uzticēšanos

Viņš tiešām “attapies” skolā – Salaspilī. Par to laiku trīs gadu garumā saka: “Ļoti patika skolotāja darbs. Sajutu, cik daudz kā skolotājs varu ietekmēt skolēnu, veselu klasi. Manuprāt, vispār mūsu izglītības sistēmā viens no alvenajiem stūrakmeņiem ir skolotāji.” Skolotājs var ietekmēt, darīt, bet viņa ietekmei ir limits, tāpēc jāiet tālāk – jāizmēģina spēki administrācijas līmenī. Un Kristaps pieteicis savu kandidatūru direktora amata vakancei vairākās skolās. Tieši Laurenču sākumskolā darba pārrunas īsti nav vedušās, kā tās raksturo toreizējais amata kandidāts: “Sajutu tādu kā skepsi, sarunās bija jaušams man adresēts izaicinājums. Man ļoti nepatika, vēl nodomāju – ja nu kur strādāšu, tad tikai ne Laurenčos.” Kristaps bija sagatavojies strādāt citā skolā, taču konkursa nākamās kārtas termiņa pēdējā dienā piezvanījusi Siguldas pašvaldības personāldaļas pārstāve: kāpēc jaunais cilvēks neinteresējas par amatu Laurenčos atkārtoti? Kristaps bijis atklāts, pastāstījis par negatīvo sarunu, sak, nākamreiz pret amata kandidātiem vismaz esat pieklājīgi... Tacu beigās saruna izvērtusies visai sirsnīga. “Tie paši cilvēki mani akceptēja kā direktoru! Joprojāt esmu dziļi pateicīgs skolai, pašvaldībai, kas bija gatava uzticēt lielu, attīstītu skolu ar 320 skolēniem direktoram, kuram ir 26 gadi. Tolaik jau strādāju kā lektors Rīgas Stradiņa universitātē un tas joprojām ir mans sirdsdarbs, bet skolas direktora amatam arī biju “degošs”. Biju daudz lasījis par šī amata specifiku, aizbraucis aprunāties ar pazīstamiem skolu direktoriem, tiesa gan, nekas nevar sagatavot direktora darbam,” tagad smej Kristaps. Tagad viņa skolā mācās jau 420 bērni.

“Šitais puika ilgi neizturēs”

Pirmās darba dienas, pirmos mēnešus skolā Kristaps Zaļais raksturo vienā vārdā: šausmīgi. Šausmās “iesaistīts” bijis tieši jaunības faktors. Viņš atceras, kā jauno kolēģu sagaidīts – taisnām mugurām, miera stājā, tad aizvests ierādīt kabinetu, kur pat dators nav pieslēgts: strādā! Kā ticis testēts no skolotāju un skolēnu vecāku puses, ar secinājumu: ja jau tik jauns, tad nav tas pats gaišākais... Kā pensijā aizgājusī šīs skolas pedagoģe atnākusi ar dāvanu, bet pēc abu tikšanās skolas kolēģiem vien izteikusi sava “izlūkgājiena” slēdzienu: “Šitais puika ilgi te neizturēs.” “Es uz skolu neatnācu ar savu komandu, pats biju no Salaspils – te, Siguldā, nav ne draugu, ne paziņu, par Siguldu neko nezināju. Pilnīgi viens. Kolēģi konfliktēt gribēja uz līdzenas vietas, ne par ko. Nevis atbalstīt, bet ar centieniem salauzt. Pirmajā skolotāju sapulcē pāris kolēģu bija ļoti izaicinoši, pēc tam viņus pasaucu uz sarunu, izstāstīju, kas man nepatīk, viņi varēja izteikt, kas nepatīk viņiem. Protams, bija arī kolēģi, kas aizgāja no darba,” stāsta jaunais direktors. Viņš smej par kādu atgadījumu skolas brīvlaikā, kad noteicis skolotājiem palikt darbā līdz plkst. 14. Bet pusstundu pirms noteiktās darba dienas beigām pa logu pamanījis, kā bariņš skolotāju lepni dodas prom... Ko nu? “Zvanīju un katram palūdzu ienākt pie manis kabinetā aprunāties,” smaida Kristaps par šo - nu jau par skolas leģendu kļuvušo stāstu.

Kur jaunais direktors? Allažos!

“Teikšu godīgi – pirmais pusgads bija cīņa, ko atceros ar nepatīkamām atmiņām. Bija brīži, kad šķita – kam tas ir vajadzīgs, mani tā lauž! Apvaino, apsaukā, sliktas lietas runā. Pabeidzu pirmo mācību gadu skolā un Jāņos aizlidoju uz Ungāriju. Staigāju pa Budapeštu, pēkšņi atnāk ziņa: kolēģi baumo, ka patlaban esmu redzēts piedzēries kaut kur Allažos, zem galda... Ko? Zvana vietniece, prasa, kas man tajos Allažos noticis... Bet es esmu Ungārijā!”

Kā gan Kristapam pietika spēka šo agresīvo eidžismu izturēt, nedezertēt? “Spītīgs esmu, man patīk ko pierādīt,” pasmaida Kristaps, viņš neslēpj, ka brīvdienās braucis pie vecākiem – mierinājušas sarunas ar tēvu (mammai visu nav stāstījis), arī draugi atbalstījuši, palīdzējuši pārslēgt domas, aicinot pārgājienos. “Bet gribu iezīmēt arī trešo lietu – darbavietā sāka iezīmēties foršie cilvēki blakus. Tādi, ar kuriem varu un gribu lietas kopā veidot. Tāds liels atbalsts. Sāka iezīmēties pavisam mazs, tomēr cerību gaismas stariņš. Ja vēl pēc gada būtu bijusi sajūta, ka esmu viens pret pasauli, tad gan būtu ļoti grūti,” saka gados jaunais direktors.

Kristaps prāto: “Kāpēc mūsu valstī nav gados jaunu skolas direktoru? Ne tāpēc, ka jaunie negrib. Tāpēc, ka jaunie zina – viņus neatbalstīs, būs sevi īpaši jāpierāda. Tā ir baigā cīņa. Ne tikai ar kolēģiem, arī ar vecākiem. Atceros, reiz mani kā matemātikas skolotāju izsauca uz klases vecāku sapulci – es neprotot mācīt matemātiku... Tas nekas, ka mācu saskaņā ar mācību programmu. Tas ir stāsts par jaunību un sabiedrības neiecietību. Jaunais jau jūt, ka viņš nav ļoti gaidīts. Bet es kā direktors gaidu jaunos skolotājus, lai gan zinu, ka būs dažas klases, kur – lai kā viņš censtos – viņu burtiski “ēdīs”, jo viņš ir jaunais skolotājs. Tā teikt, svaiga gaļa, ēdam.”

Iedodiet jaunajam uzticību – viņš pierādīs, izdarīs! “Protams, mēs neviens neesam pirmajā dienā visam gatavi. Kā mani studenti smejas: darba sludinājumos prasa piecu gadu pieredzi, bet kur to ņemt, kā sākt? Mums kā sabiedrībai ir jāattīstās un jāmainās, jāsāk uzticēties profesionālim, neatkarīgi no viņa gadiem.” Laurenču sākumskolas direktors uzskata – pedagoģijā jebkas var būt priekšrocība, jautājums, vai to prot izmantot: “Arī pieredze ir priekšrocība, bet varu parādīt skolotājus ar 20 gadu pieredzei, ko viņi neprot izmantot un ir baigajās “auzās”.”
Dalīties ar rakstu
31733
Galaxy AI ir klāt
Tagad pieejams arī Galaxy S23 sērijai, Flip5, Fold5, Tab S9, Tab S9+ un Tab S9 Ultra
Uz e-veikalu
28533
Uzsaucam planšeti!
Pieslēdz Tele2 mājas internetu un saņem planšeti 279 € vērtībā - Samsung Galaxy Tab A9+ 5G (64 GB)
21,99
€/mēn.
 
Apskatīt piedāvājumu
08.04.2024. - 13.05.2024.
23572
Ierīču iztirgošana
Īpaši izdevīgas cenas viedierīcēm un aksesuāriem
Iegādāties
31684
iPhone 12
Izcilas kvalitātes telefons par pievilcīgu cenu. Keramisks pārklājums lielākai izturībai pret triecieniem, spilgts Super Retina XDR displejs un divu lēcu kameru sistēma.
24,95
€/mēn.
27,87
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31685
iPhone 14
iPhone 14 apvieno jaunākās tehnoloģijas un elegantu dizainu. Kombinācijā ar ilgtošu akumulatora darbību un A15 Bionic procesoru tavās rokās nonāks patiešām lielisks sabiedrotais.
31,62
€/mēn.
34,95
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31686
iPhone 15 Pro Max
Maksimāli augstākā kvalitāte it visā. Pat vissīkākās nianses ir noslīpētas līdz pilnībai. Tevi pārsteigs zibenīga veiktspēja, titāna korpuss un šobrīd jaudīgākā iPhone kamera.
58,28
€/mēn.
60,37
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31687
Dāvana PAD SE 128GB
Leica objektīvi ļaus Tev uzņemt profesonālas kvalitātes attēlus un video. Papildus tam – ilgstoša akumulatora darbība, kā arī izturība pret ūdeni un putekļiem. Izvēlies un dāvanā saņem Xiaomi 128 GB planšeti.
22,87
€/mēn.
27,03
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31688
Dāvana Samsung Galaxy Watch 4
Augstas izšķirtspējas kameras, jaudīga veiktspēja un jau ierastā Samsung dizaina kvalitāte. Lai komplekts būtu pilnīgs, dāvana iegūsi Galaxy Watch 4 viedpulksteni.
29,53
€/mēn.
 
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31689
Galaxy A15 LTE
Elegants un vienkāršs budžeta klases viedtālrunis. Vienlaikus tā veiktspēja, akumulatora darbības laiks un kvalitatīvie objektīvi ļaus paveikt visu, kas ikdienā nepieciešams.
6,62
€/mēn.
8,28
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31732
50QNED753RA
Jaunākās LG tehnoloģijas būs Tavā rīcībā par pievilcīgu cenu! Izteiksmīgas krāsas īpaši lielā ekrānā izklaidei – filmām, spēlēm un video straumēšanai.
19,53
€/mēn.
21,95
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31734
Poco X6 Pro 5G + dāvana
Trīskāršā 64 MP kamera un 68 miljardi krāsu izteikti dabiskiem attēliem. Izcila veiktspēja nāk komplektā ar dāvanu – RedMi Buds 4 austiņām.
15,37
€/mēn.
 
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31735
Redmi 13C 256GB + dāvana
Elegants budžeta viedtālrunis, kura ietilpīgajā atmiņā pietiks vietas visam, kas dzīvē nepieciešams. Pērkot tagad, dāvanā saņemsi RedMi Watch 3 viedpulksteni.
6,62
€/mēn.
 
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31736
Redmi Note 13 Pro 5G + dāvana
Jaudīgā 200 MP kamera, radīts tiem, kas mīl filmēt un fotografēt. Izvēlies un dāvanā saņem RedMi Watch  3 viedpulksteni.
15,79
€/mēn.
16,62
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31751
Samsung S24 Ultra 512GB + dāvana
Jaunākais tehnoloģiju sasniegums, kas apvieno visu labāko, ko radījis Samsung – bonusā ietilpīga 512 GB atmiņa un dāvana par pirkumu – Samsung Galaxy Watch 6 viedpulkstenis.
65,78
€/mēn.
 
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31752
Samsung S24 Ultra 256GB + dāvana
Jaunākais tehnoloģiju sasniegums, kas apvieno visu labāko, ko radījis Samsung – bonusā ietilpīga 256 GB atmiņa un dāvana par pirkumu – Samsung Galaxy Watch 6 viedpulkstenis.
60,78
€/mēn.
 
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31753
Samsung S24 + dāvana
Galaxy S sērijas jaunums, kas atvērs durvis Galaxy AI tehnoloģiju laikmetam. Dāvanā –  Samsung Galaxy Watch 6 viedpulkstenis.
48,28
€/mēn.
 
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
29502
Tele2 mājas internets
Neierobežots ātrums, bezlimita dati un līgums uz 24 mēnešiem par 11,99 €/mēn.
11,99
€/mēn.
21,99
Pārbaudīt adresi
08.04.2024. - 12.05.2024.
24459
Izdevīgs Go3 piedāvājums!
TV+Filmas paka ar 25% atlaidi uz 24 mēnešiem
10,49
€/mēn.
13,99
Pieslēgt
23563
Uzsaucam planšeti!
Pieslēdz Tele2 mājas internetu un saņem planšeti Samsung Galaxy Tab A9+ 5G (64 GB)
21,99
€/mēn.
 
Apskatīt piedāvājumu
08.04.2024. - 13.05.2024.
23564
Tarifi senioriem
Labākie piedāvājumi senioriem no 62 gadu vecuma pie Zelta Zivtiņas
6,99
€/mēn.
 
Izvēlies tarifu
24305
Pārcel savējos pie Tele2
Labs piedāvājums tiem, kas vēl nav pie Tele2. Viss vienkārši - atstāj savu numuru, mēs atzvanīsim, izstāstīsim un arī noformēsim darījumu, ja vēlēsies. Arī ar esošo operatoru saistības nokārtosim mēs.
Vairāk
24359
Lieliska saderība!
Ātrs Tele2 mājas internets + Go3 televīzija. Izvēlies savu piedāvājumu, noformē pirkumu un saņem tuvāko dienu laikā!
Izvēlēties
25642
Tarifi skolēniem un studentiem
Īpaši izdevīgi piedāvājumi bērniem un jauniešiem līdz 24 gadu vecumam
9,99
€/mēn.
26,99
Izvēlies tarifu
25744
Interneta drošība
Pirmos 2 mēnešus izmēģini bez maksas - vieglākais veids, kā pasargāt sevi no draudiem internetā
1,49
€/mēn.
 
Vairāk
31703
Aprīļa Komplimentu loterija
Lasīt vairāk
Baudi pavasari ar Tele2 Komplimentu loteriju!

Piedalies un laimē iespaidīgo GoPro Hero 12 vai kādu citu no 30 vērtīgajām balvām no Huawei, Samsung, Xiaomi, JBL, vai vienu no Īpašām Tele2 termokrūzēm!

Pasteidzies un reģistrējies loterijai Mans Tele2 sadaļā “Komplimenti”!

Loterijas noteikumi šeit.
Izloze 06.05.2024.
Close
Saņemt Komplimentu
04.01.2024. - 30.04.2024.
29935
50% atlaide Apollo Kino biļetēm uz ceturtdienas seansiem
Lasīt vairāk
Ceturtdienas ir kino laimīgas dienas!

Esi kino fans? Ar Tele2 apmeklē Apollo Kino kino seansus divreiz izdevīgāk!
Dodies uz Mans Tele2 sadaļu “Komplimenti” un saņem atlaižu kodu, ko varēsi izmantot pērkot biļetes uz ceturtdienas seansiem ar 50% atlaidi www.apollokino.lv vai klātienē, jebkurā no Apollo Kino.

Piedāvājums neattiecas uz pirmizrāžu seansiem, kā arī uz bērnu, senioru un īpašu pasākumu biļetēm.
Close
Saņemt Komplimentu
01.01.2024. - 31.12.2024.
29937
15% atlaide Narvesen gardumiem!
Lasīt vairāk
Garda recepte pusdienām – Narvesen!

Kad kārojas ko gardu pusdienās, īstais laiks doties uz Narvesen! Nepalaid garām - ūdenim, karstajiem dzērieniem un ēdieniem 15% atlaide!
Sīkāk par akcijā iekļautajiem produktiem lasi šeit.

Dodies uz Mans Tele2 sadaļu “Komplimenti” un saņem atlaides kodu, ko varēsi izmantot jebkurā Narvesen veikalā vai koiskā.

Atlaides nesummējas ar citām atlaidēm.
Close
Saņemt Komplimentu
01.01.2024. - 31.05.2024.
31108
50% atlaide Dormeo spilveniem
Lasīt vairāk
Izgulies ar jaunu spilvenu!

No gaisīgi mīksta līdz patīkami stingram – pie Dormeo atradīsi spilvenu, kas perfekti atbilst tavām vajadzībām. Turklāt līdz pat maija beigām un tikai Tele2 klientiem – visiem Dormeo spilveniem puscena. Saldus sapņus!

Dodies uz Mans Tele2 sadaļu “Komplimenti” un saņem atlaides kodu, ko varēsi izmantot, www.dormeo.lv mājaslapā vai jebkurā no Dormeo Home un TopShop veikaliem.

Atlaides nesummējas.
Close
Saņemt Komplimentu
15.02.2024. - 31.05.2024.
31431
35% atlaide Leifheit zīmola uzkopšanas produktiem!
Lasīt vairāk
Laiks pavasara uzkopšanas darbiem!

Pavasaris ir klāt ne tikai ar putnu dziesmām, bet arī ar šim gada laikam raksturīgajiem darbiem, tāpēc laiks atsvaidzināt mājokli ar kārtīgu pavasara tīrīšanu! Lai uzkopšanas darbi ritētu raitāk un produktīvāk, iegādājies Leifheit zīmola uzkopšanas produktus ar 30% atlaidi!

Dodies uz Mans Tele2 sadaļu “Komplimenti” un saņem atlaides kodu, ko
varēsi izmantot, www.tavatelpa.lv mājaslapā.


 
Close
Saņemt Komplimentu
01.03.2024. - 31.05.2024.
28509
10% papildu atlaide visām Danija precēm!
Lasīt vairāk
Apavi nekad nevar būt par daudz!

Lai viegls solis ikdienā un komforts visās dzīves situācijās iegādājies apavus
DANIJA veikalos ar 10% papildu atlaidi!

Dodies uz Mans Tele2 sadaļu “Komplimenti” un saņem atlaides kodu, ko varēsi izmantot, iegādājoties preces ar papildus atlaidi DANIJA klātienes veikalos vai www.danija.lv interneta veikalā.

Atlaides summējas ar publiskām atlaidēm!
Close
Saņemt Komplimentu
01.03.2024. - 31.12.2024.
29938
25% atlaide sūtījumiem DPD Paku Skapjos
Lasīt vairāk
Izmanto fantastisko iespēju un sūti Latvijā vēl izdevīgāk ar DPD!
Lai visas paciņas sasniegtu savus galamērķus, dodies uz Mans Tele2 sadaļu

“Komplimenti” un saņem 25% atlaižu kodu DPD Paku Skapju sūtījumiem visa Latvijā. Kodu varēsi izmantot, formējot sūtījumus vietnē www.eserviss.dpd.lv

Atlaides nesummējas ar citām atlaidēm.
Close
Saņemt Komplimentu
01.01.2024. - 31.12.2024.
29936
30% Atlaide Apollo gardumiem katru dienu
Lasīt vairāk
Kino bez gardumiem nav kino!

Īpašais Apollo Kino piedāvājums uzkodu komplektam Tevi jau gaida! Saņem 30% atlaižu kodu, ko varēsi izmantot pērkot M uzkodu komplektu (M dzēriens + M sāļais vai saldais popkorns) jebkurā diena Apollo Kino kinoteatros.

Kodu uzrādi info kasē, vai ievadi pašapkalpošanas kasē pirms pirkuma veikšanas.
Close
Saņemt Komplimentu
01.01.2024. - 31.12.2024.
Meklē izdevīgu piedāvājumu?
Meklē izdevīgu piedāvājumu?
Meklē izdevīgu piedāvājumu?
Atstāj numuru, atzvanīsim!
Tarifu plāni
Mājas internets
Biznesam
+371
+371
Darbinieku skaits
1-5 darbinieki
6 un vairāk darbinieki

Paldies! Tavs pieteikums saņemts. Sazināsimies tuvāko dienu laikā, tikmēr uzzini, kas jauns Tele2!

Pieteikt citu numuru - lai draugs, mamma vai kaimiņš arī tiek pie laba piedāvājuma!

Paldies! Tavs pieteikums saņemts. Sazināsimies tuvāko dienu laikā, tikmēr uzzini, kas jauns Tele2!

Pieteikt citu numuru - lai draugs, mamma vai kaimiņš arī tiek pie laba piedāvājuma!

× Meklē vislabāko piedāvājumu? Atrodi šeit
Izsaki savu viedokli par Tele2
Neatradi, ko meklēji? Iespējams tava atbilde ir šeit.
Ļoti labi
Labi
Vidēji
Slikti
Ļoti slikti