21.04.2022

Modē ilgtspēja jeb lietotnes un risinājumi, kas ļaus Tev dzīvot videi draudzīgāk


 
Ikdienā aizvien biežāk dzirdam par to, kādu postu dabai un apkārtējai videi nodara cilvēks. Šeit runa nav tikai par zemē nomestu plastmasas pudeli vai pērnās zāles dedzināšanu. Arvien aktuālāks kļūst jautājums par minimālismu un to, vai mums tik tiešām ir nepieciešams tās lietas, ko iegādājamies. Tāpat laiku pa laikam vērts pārskatīt savus ikdienas ieradumus un padomāt, vai nav kas tāds, kā no savas puses veicināt ilgtspēju un palīdzēt apkārtējai videi. Arī šajā jomā talkā nāk viedierīces un risinājumi, dažādos veidos mudinot mūs paspert solīti zaļākam dzīvesveidam, neprasot lielas pūles un investīcijas.

Viedā rozete – ērtāka ikdiena un enerģijas ietaupījums

Viens no tehnoloģiju pasaules risinājumiem, kas izpelnās arvien lielākas uzslavas, ir viedā rozete. Tā ir pieslēdzama pie Wi-Fi un ar pavadošās lietotnes vai balss asistenta palīdzību ļauj attālināti izslēgt un ieslēgt elektrības padevi elektronikai. Būtiski, ka viedā rozete sniedz iespēju ne tikai ērtāk kontrolēt elektroniku – tā arī palīdz ietaupīt elektroenerģiju, kas ilgtermiņā uz maciņu var atstāt pozitīvu iespaidu, kā arī ļauj dzīvot videi draudzīgāk, ņemot vērā, ka elektrības patēriņš atstāj būtisku ietekmi uz klimatu. Šobrīd pieejamās viedās rozetes ļauj arī iestatīt ieslēgšanas un izslēgšanas grafiku. Piemēram, vari atzīmēt konkrētu laiku vai dienu, kad vēlies, lai attiecīgā ierīce izslēdzas vai ieslēdzas. Latvijā ir pieejamas dažādu ražotāju viedās rozetes un iespējams atrast vienlaikus gan kvalitatīvus, gan cenas ziņā pievilcīgas ierīces, piemēram, “TP-Link Tapo P100” vai “TP-Link Tapo P110”, kas veic arī elektrības patēriņa uzskaiti.

Lietotnes, kas Tavām nevajadzīgajām lietām ļaus dzīvot otru dzīvi

Aprēķināts, ka ik gadu atkritumu poligonos nonāk aptuveni 92 miljoni tonnu tekstila izstrādājumu, turklāt šim ciparam ir tendence katru gadu arvien pieaugt. Sākoties katrai jaunai sezonai, ir kārdinājums ieskatīties veikala skatlogā un beigu beigās iegādāties kādu jaunu apģērba gabalu vai kurpju pāri. Taču, vai esi iedomājies par sludinājumu platformām, kur savu kāroto preci, iespējams, vari iegādāties lētāk nekā veikalā, turklāt šādā veidā neļausi tai nonākt atkritumos. Latvijā ir vairākas vietnes, kur iespējams ievietot sludinājumus ar dažādām lietām, kas kļuvušas liekas. Tā vietā, lai tās izmestu ārā, šī ir iespēja dot lietām dzīvot otru dzīvi. Piemēram, vietnēs “AndeleMandele” un “Atverskapi” iespējams ievietot sludinājumu par dažāda veida precēm, lielākoties apģērbu, un vienlaikus samazināt nevajadzīgo drēbju kalnus.

“Sharentic” – vietne, kas ļaus ietaupīt kaudzi naudas, īrējot sev nepieciešamo

Visai ticams, ka bieži gadās situācijas, kad nepieciešama kāda lieta, bet gluži vienai reizei to arī negribas pirkt. Tie var būt, piemēram, mājas remontam nepieciešamie instrumenti, pārgājiena aprīkojums, galda spēles un citas lietas, ko katru dienu neizmanto. Risinājums šādām situācijām ir nomas iespēja, ko piedāvā “Sharentic”. Tā ir lietotne, kurā iespējams pievienot dažādas sev pašreiz nevajadzīgās mantas, dodot iespēju par vairāk vai mazāk simbolisku samaksu tās izmantot tiem, kuriem nepieciešams. Šāds risinājums sniedz acīmredzamus ieguvumus. Pirmkārt, šādā veidā tiek samazināts pieprasījums pēc jaunu produktu izgatavošanas, kam nepieciešama enerģija un izejvielas. Otrkārt, lietotājam par sev vajadzīgo lietu nebūs jāmaksā veikala cena. Tev par lietu, ko izmantosi, iespējams, tikai šo vienu reizi, nebūs jāmaksā veikala cena un pēc tam jāslīkst mantu kalnos. Lietotnē var pievienot jebkuru nevajadzīgu, taču vismaz labā stāvoklī esošu lietu un norādīt cenu par tās izmantošanu vienā dienā. Savukārt preces piegādi un savākšanu nodrošina pats “Sharentic”.

Papīra čeki vairs nav modē

Digitalizācijai uzņemot tempu un papīra dokumentiem pamazām kļūstot par pagātni, arī čeki, ko saņemam par pirkumu lēnām piedzīvo savu digitālo transformāciju. Domājot par vidi un koku saglabāšanu, pasaulē jau vairāki mazumtirgotāji atteikušies no papīra čekiem vai vismaz ir ceļā uz to. No šī gada 19. janvāra arī mazumtirgotājs “Rimi” pircējiem sāka piedāvāt iespēju pilnībā atteikties no drukātajiem čekiem un saņemt to elektronisko versiju, tādējādi veicinot ērtāku un videi draudzīgāku iepirkšanos. Lieki piebilst, ka elektroniskie čeki gada laikā ļaus ietaupīt vairākus desmitus tonnu papīra un līdz ar to saglabāt tūkstošiem koku. Ja “Rimi” veikali Tev ikdienā ir pa ceļam un vēlies padarīt savus iepirkšanās paradumus dabai draudzīgākus, aktivizē elektronisko čeku izsniegšanas iespēju savā “Mans Rimi” profilā vai mobilajā lietotnē un sāc dzīvot zaļāk jau šodien.

LED spuldzes – gaišāki vakari un enerģijas taupīšana dāvanā

Apgaismojuma jomā jau labu laiku dominē videi draudzīgi risinājumi, kuri nu arī kļūst pa kabatai arvien vairāk interesentu. Viens no tādiem ir visiem zināmās LED spuldzes. Tās rada maigu, siltu, baltu gaismu, turklāt to kalpošanas laiks ir salīdzinoši ilgāks. Būtiska priekšrocība ir tāda, ka šīs spuldzes vienlaikus sniedz tūlītēju un ievērojamu enerģijas ietaupījumu. Lai arī gluži Zemes stundas efektu neiegūsi, tomēr LED spuldzes ir gana labs risinājums ne tikai kā padarīt mājokli vēl mājīgāku, bet arī sniegtu veselīgu pienesumu videi. Ja savu mājokli jau esi piepildījis ar LED spuldžu gaismu, iespējams, vērts spert solīti uz priekšu, izvēloties viedo spuldzi. Lai arī cenas ziņā viedās LED spuldzes ir 5 līdz 7 reizes dārgākas par parastajām, tās sniedz virkni priekšrocību. Piemēram, iespēju savienot ar lietotni un attālināti ar mobilo telefonu ieslēgt/izslēgt, kontrolēt spilgtumu. Liela daļa ražotāju jau aizrāvušies ar šādu risinājumu piedāvāšanu. Viens no tiem ir “Xiaomi”, kas piedāvā “Mi Smart LED” viedo spuldzi.

Izvēlies lietas, kas izgatavotas no otrreiz pārstrādātiem materiāliem

Cīņā ar augošo atkritumu kalniem, kuru biedējošie apmēri kļūst par arvien lielāku draudu visai dzīvībai uz Zemes, uzņēmumi arvien attīsta pieeju ražot preces, izmantojot otrreiz pārstrādātus materiālus, piemēram, plastmasu. Lai arī pašreiz šī vēl nav kļuvusi par top tendenci, pircējam jau tagad vērts lēnām skatīties šajā virzienā un, izvēloties, piemēram, to pašu telefona maciņu, palūkot, vai piedāvājumā nav kāda videi draudzīga alternatīva. Interesanti, ka arī lielās tehnoloģiju kompānijas pamazām sāk kustēties zaļāku principu virzienā un piedāvāt ilgtspējīgākus produktus. Piemēram, uzņēmums “Microsoft” pērnā gada septembrī prezentēja, iespējams, pasaulē ekoloģiskāko datorpeli “Ocean Plastic Mouse”. Tās apvalks izgatavots no 20% pārstrādātas, okeānā savāktas plastmasas. Savukārt produkta iepakojums radīts no 100% pārstrādātiem materiāliem. Vērts piebilst, ka uzņēmums līdz 2025. gadam plāno pārtraukt vienreizlietojamās plastmasas izmantošanu savu produktu iepakojumos.

Lietotnes, kas palīdzēs pieņemt videi draudzīgākus lēmumus

Ja esi apņēmies dzīvot videi draudzīgāk, bet tomēr neesi pārliecināts, vai Tavi iegādātie produkti nenodara postu planētai, vai arī vēlies iepazīties ar dažādiem radošiem risinājumiem atkritumu samazināšanai, ir pāris lietotnes, kas par šiem jautājumiem apgaismos. Piemēram, lietotne “JouleBug”, kas pieejama gan “Android”, gan “Apple” ierīču lietotājiem, piedāvā saistošā veidā apgūt un iepazīt jaunas metodes, kā padarīt savu dzīvesveidu ilgtspējīgāku un videi draudzīgāku. Lietotāji var krāt dažādas virtuālās balvas, kuras nopelna par videi draudzīgu paradumu atpazīšanu un praktizēšanu. Savukārt lietotne “CO2 Footprint” ļaus samazināt savu oglekļa pēdas nospiedumu. Lietotājam jāievada daži pamata dati par savu dzīvesveidu, piemēram, par automašīnas nobraukumu un elektrības rēķinu, lai aprēķinātu savu individuālo oglekļa pēdas nospiedumu. Pamatojoties uz rezultātiem, lietotne arī sniegs ieteikumus emisiju samazināšanai.
Dalīties ar rakstu
31733
Galaxy AI ir klāt
Tagad pieejams arī Galaxy S23 sērijai, Flip5, Fold5, Tab S9, Tab S9+ un Tab S9 Ultra
Uz e-veikalu
28533
Uzsaucam planšeti!
Pieslēdz Tele2 mājas internetu un saņem planšeti 279 € vērtībā - Samsung Galaxy Tab A9+ 5G (64 GB)
21,99
€/mēn.
 
Apskatīt piedāvājumu
08.04.2024. - 13.05.2024.
23572
Ierīču iztirgošana
Īpaši izdevīgas cenas viedierīcēm un aksesuāriem
Iegādāties
31684
iPhone 12
Izcilas kvalitātes telefons par pievilcīgu cenu. Keramisks pārklājums lielākai izturībai pret triecieniem, spilgts Super Retina XDR displejs un divu lēcu kameru sistēma.
24,95
€/mēn.
27,87
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31685
iPhone 14
iPhone 14 apvieno jaunākās tehnoloģijas un elegantu dizainu. Kombinācijā ar ilgtošu akumulatora darbību un A15 Bionic procesoru tavās rokās nonāks patiešām lielisks sabiedrotais.
31,62
€/mēn.
34,95
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31686
iPhone 15 Pro Max
Maksimāli augstākā kvalitāte it visā. Pat vissīkākās nianses ir noslīpētas līdz pilnībai. Tevi pārsteigs zibenīga veiktspēja, titāna korpuss un šobrīd jaudīgākā iPhone kamera.
58,28
€/mēn.
60,37
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31687
Dāvana PAD SE 128GB
Leica objektīvi ļaus Tev uzņemt profesonālas kvalitātes attēlus un video. Papildus tam – ilgstoša akumulatora darbība, kā arī izturība pret ūdeni un putekļiem. Izvēlies un dāvanā saņem Xiaomi 128 GB planšeti.
22,87
€/mēn.
27,03
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31688
Dāvana Samsung Galaxy Watch 4
Augstas izšķirtspējas kameras, jaudīga veiktspēja un jau ierastā Samsung dizaina kvalitāte. Lai komplekts būtu pilnīgs, dāvana iegūsi Galaxy Watch 4 viedpulksteni.
29,53
€/mēn.
 
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31689
Galaxy A15 LTE
Elegants un vienkāršs budžeta klases viedtālrunis. Vienlaikus tā veiktspēja, akumulatora darbības laiks un kvalitatīvie objektīvi ļaus paveikt visu, kas ikdienā nepieciešams.
6,62
€/mēn.
8,28
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31732
50QNED753RA
Jaunākās LG tehnoloģijas būs Tavā rīcībā par pievilcīgu cenu! Izteiksmīgas krāsas īpaši lielā ekrānā izklaidei – filmām, spēlēm un video straumēšanai.
19,53
€/mēn.
21,95
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31734
Poco X6 Pro 5G + dāvana
Trīskāršā 64 MP kamera un 68 miljardi krāsu izteikti dabiskiem attēliem. Izcila veiktspēja nāk komplektā ar dāvanu – RedMi Buds 4 austiņām.
15,37
€/mēn.
 
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31735
Redmi 13C 256GB + dāvana
Elegants budžeta viedtālrunis, kura ietilpīgajā atmiņā pietiks vietas visam, kas dzīvē nepieciešams. Pērkot tagad, dāvanā saņemsi RedMi Watch 3 viedpulksteni.
6,62
€/mēn.
 
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31736
Redmi Note 13 Pro 5G + dāvana
Jaudīgā 200 MP kamera, radīts tiem, kas mīl filmēt un fotografēt. Izvēlies un dāvanā saņem RedMi Watch  3 viedpulksteni.
15,79
€/mēn.
16,62
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31751
Samsung S24 Ultra 512GB + dāvana
Jaunākais tehnoloģiju sasniegums, kas apvieno visu labāko, ko radījis Samsung – bonusā ietilpīga 512 GB atmiņa un dāvana par pirkumu – Samsung Galaxy Watch 6 viedpulkstenis.
65,78
€/mēn.
 
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31752
Samsung S24 Ultra 256GB + dāvana
Jaunākais tehnoloģiju sasniegums, kas apvieno visu labāko, ko radījis Samsung – bonusā ietilpīga 256 GB atmiņa un dāvana par pirkumu – Samsung Galaxy Watch 6 viedpulkstenis.
60,78
€/mēn.
 
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
31753
Samsung S24 + dāvana
Galaxy S sērijas jaunums, kas atvērs durvis Galaxy AI tehnoloģiju laikmetam. Dāvanā –  Samsung Galaxy Watch 6 viedpulkstenis.
48,28
€/mēn.
 
Uz e-veikalu
01.04.2024. - 30.04.2024.
29502
Tele2 mājas internets
Neierobežots ātrums, bezlimita dati un līgums uz 24 mēnešiem par 11,99 €/mēn.
11,99
€/mēn.
21,99
Pārbaudīt adresi
08.04.2024. - 12.05.2024.
24459
Izdevīgs Go3 piedāvājums!
TV+Filmas paka ar 25% atlaidi uz 24 mēnešiem
10,49
€/mēn.
13,99
Pieslēgt
23563
Uzsaucam planšeti!
Pieslēdz Tele2 mājas internetu un saņem planšeti Samsung Galaxy Tab A9+ 5G (64 GB)
21,99
€/mēn.
 
Apskatīt piedāvājumu
08.04.2024. - 13.05.2024.
23564
Tarifi senioriem
Labākie piedāvājumi senioriem no 62 gadu vecuma pie Zelta Zivtiņas
6,99
€/mēn.
 
Izvēlies tarifu
24305
Pārcel savējos pie Tele2
Labs piedāvājums tiem, kas vēl nav pie Tele2. Viss vienkārši - atstāj savu numuru, mēs atzvanīsim, izstāstīsim un arī noformēsim darījumu, ja vēlēsies. Arī ar esošo operatoru saistības nokārtosim mēs.
Vairāk
24359
Lieliska saderība!
Ātrs Tele2 mājas internets + Go3 televīzija. Izvēlies savu piedāvājumu, noformē pirkumu un saņem tuvāko dienu laikā!
Izvēlēties
25642
Tarifi skolēniem un studentiem
Īpaši izdevīgi piedāvājumi bērniem un jauniešiem līdz 24 gadu vecumam
9,99
€/mēn.
26,99
Izvēlies tarifu
25744
Interneta drošība
Pirmos 2 mēnešus izmēģini bez maksas - vieglākais veids, kā pasargāt sevi no draudiem internetā
1,49
€/mēn.
 
Vairāk
31703
Aprīļa Komplimentu loterija
Lasīt vairāk
Baudi pavasari ar Tele2 Komplimentu loteriju!

Piedalies un laimē iespaidīgo GoPro Hero 12 vai kādu citu no 30 vērtīgajām balvām no Huawei, Samsung, Xiaomi, JBL, vai vienu no Īpašām Tele2 termokrūzēm!

Pasteidzies un reģistrējies loterijai Mans Tele2 sadaļā “Komplimenti”!

Loterijas noteikumi šeit.
Izloze 06.05.2024.
Close
Saņemt Komplimentu
04.01.2024. - 30.04.2024.
29935
50% atlaide Apollo Kino biļetēm uz ceturtdienas seansiem
Lasīt vairāk
Ceturtdienas ir kino laimīgas dienas!

Esi kino fans? Ar Tele2 apmeklē Apollo Kino kino seansus divreiz izdevīgāk!
Dodies uz Mans Tele2 sadaļu “Komplimenti” un saņem atlaižu kodu, ko varēsi izmantot pērkot biļetes uz ceturtdienas seansiem ar 50% atlaidi www.apollokino.lv vai klātienē, jebkurā no Apollo Kino.

Piedāvājums neattiecas uz pirmizrāžu seansiem, kā arī uz bērnu, senioru un īpašu pasākumu biļetēm.
Close
Saņemt Komplimentu
01.01.2024. - 31.12.2024.
29937
15% atlaide Narvesen gardumiem!
Lasīt vairāk
Garda recepte pusdienām – Narvesen!

Kad kārojas ko gardu pusdienās, īstais laiks doties uz Narvesen! Nepalaid garām - ūdenim, karstajiem dzērieniem un ēdieniem 15% atlaide!
Sīkāk par akcijā iekļautajiem produktiem lasi šeit.

Dodies uz Mans Tele2 sadaļu “Komplimenti” un saņem atlaides kodu, ko varēsi izmantot jebkurā Narvesen veikalā vai koiskā.

Atlaides nesummējas ar citām atlaidēm.
Close
Saņemt Komplimentu
01.01.2024. - 31.05.2024.
31108
50% atlaide Dormeo spilveniem
Lasīt vairāk
Izgulies ar jaunu spilvenu!

No gaisīgi mīksta līdz patīkami stingram – pie Dormeo atradīsi spilvenu, kas perfekti atbilst tavām vajadzībām. Turklāt līdz pat maija beigām un tikai Tele2 klientiem – visiem Dormeo spilveniem puscena. Saldus sapņus!

Dodies uz Mans Tele2 sadaļu “Komplimenti” un saņem atlaides kodu, ko varēsi izmantot, www.dormeo.lv mājaslapā vai jebkurā no Dormeo Home un TopShop veikaliem.

Atlaides nesummējas.
Close
Saņemt Komplimentu
15.02.2024. - 31.05.2024.
31431
35% atlaide Leifheit zīmola uzkopšanas produktiem!
Lasīt vairāk
Laiks pavasara uzkopšanas darbiem!

Pavasaris ir klāt ne tikai ar putnu dziesmām, bet arī ar šim gada laikam raksturīgajiem darbiem, tāpēc laiks atsvaidzināt mājokli ar kārtīgu pavasara tīrīšanu! Lai uzkopšanas darbi ritētu raitāk un produktīvāk, iegādājies Leifheit zīmola uzkopšanas produktus ar 30% atlaidi!

Dodies uz Mans Tele2 sadaļu “Komplimenti” un saņem atlaides kodu, ko
varēsi izmantot, www.tavatelpa.lv mājaslapā.


 
Close
Saņemt Komplimentu
01.03.2024. - 31.05.2024.
28509
10% papildu atlaide visām Danija precēm!
Lasīt vairāk
Apavi nekad nevar būt par daudz!

Lai viegls solis ikdienā un komforts visās dzīves situācijās iegādājies apavus
DANIJA veikalos ar 10% papildu atlaidi!

Dodies uz Mans Tele2 sadaļu “Komplimenti” un saņem atlaides kodu, ko varēsi izmantot, iegādājoties preces ar papildus atlaidi DANIJA klātienes veikalos vai www.danija.lv interneta veikalā.

Atlaides summējas ar publiskām atlaidēm!
Close
Saņemt Komplimentu
01.03.2024. - 31.12.2024.
29938
25% atlaide sūtījumiem DPD Paku Skapjos
Lasīt vairāk
Izmanto fantastisko iespēju un sūti Latvijā vēl izdevīgāk ar DPD!
Lai visas paciņas sasniegtu savus galamērķus, dodies uz Mans Tele2 sadaļu

“Komplimenti” un saņem 25% atlaižu kodu DPD Paku Skapju sūtījumiem visa Latvijā. Kodu varēsi izmantot, formējot sūtījumus vietnē www.eserviss.dpd.lv

Atlaides nesummējas ar citām atlaidēm.
Close
Saņemt Komplimentu
01.01.2024. - 31.12.2024.
29936
30% Atlaide Apollo gardumiem katru dienu
Lasīt vairāk
Kino bez gardumiem nav kino!

Īpašais Apollo Kino piedāvājums uzkodu komplektam Tevi jau gaida! Saņem 30% atlaižu kodu, ko varēsi izmantot pērkot M uzkodu komplektu (M dzēriens + M sāļais vai saldais popkorns) jebkurā diena Apollo Kino kinoteatros.

Kodu uzrādi info kasē, vai ievadi pašapkalpošanas kasē pirms pirkuma veikšanas.
Close
Saņemt Komplimentu
01.01.2024. - 31.12.2024.
Meklē izdevīgu piedāvājumu?
Meklē izdevīgu piedāvājumu?
Meklē izdevīgu piedāvājumu?
Atstāj numuru, atzvanīsim!
Tarifu plāni
Mājas internets
Biznesam
+371
+371
Darbinieku skaits
1-5 darbinieki
6 un vairāk darbinieki

Paldies! Tavs pieteikums saņemts. Sazināsimies tuvāko dienu laikā, tikmēr uzzini, kas jauns Tele2!

Pieteikt citu numuru - lai draugs, mamma vai kaimiņš arī tiek pie laba piedāvājuma!

Paldies! Tavs pieteikums saņemts. Sazināsimies tuvāko dienu laikā, tikmēr uzzini, kas jauns Tele2!

Pieteikt citu numuru - lai draugs, mamma vai kaimiņš arī tiek pie laba piedāvājuma!

× Meklē vislabāko piedāvājumu? Atrodi šeit
Izsaki savu viedokli par Tele2
Neatradi, ko meklēji? Iespējams tava atbilde ir šeit.
Ļoti labi
Labi
Vidēji
Slikti
Ļoti slikti